Spring over navigation
Nu er dine brugerindstillinger gemt.
Du kan når som helst opdatere dine kontaktindstillinger under Keep in touch på din Your Dyson-konto. Hvis du har en Your Dyson-konto, kan du logge på nedenfor og få adgang til alle dine kontaktoplysninger (med telefonnummer, sms og e-mail).
Stregtegning af Dyson støvsugere

WEEE Genanvendelse

WEEE – Waste Electrical and Electronic Equipment

Vintage Dyson støvsuger

Vores ansvar over for miljøet

Når vi designer, fremstiller og distribuer vores maskiner, har vi en pligt til at tænke på miljøet. Vi har også et ansvar, når vores maskiner ikke længere fungerer. Det er derfor, vi går ind for EU's WEEE-direktiv (Waste Electrical and Electronic Equipment), der sikrer, at elektrisk og elektronisk udstyr bortskaffes på en miljøvenlig måde.

Hvad er WEEE-direktivet?

WEEE-direktivet (Waste Electrical and Electronic Equipment) er et EU-initiativ, der indbefatter en både sikker og ansvarlig indsamling, genanvendelse og nyttiggørelse af alle typer elektrisk og elektronisk affald. Det dækker over alle former for udstyr med et stik eller et batteri.

Hvad indebærer WEEE-direktivet?

WEEE-direktivet er en europæisk lov, der pålægger alle EU-medlemslande forpligtelser med det formål at minimere påvirkningen af elektriske og elektroniske varer på miljøet. Det kræver et højt niveau af indsamling (inklusive separat indsamling) til behandling, nyttiggørelse og miljømæssigt forsvarlig bortskaffelse, så mængden af WEEE-produkter der skal kasseres, automatisk bliver reduceret.

Hvordan fungerer WEEE-direktivet?

Alle producenter såsom Dyson er ansvarlige for bortskaffelse af udtjente elektriske varer på en miljøvenlig måde.

Hvornår trådte det i kraft?

Det trådte i kraft i Storbritannien den 1. juli 2007, og det blev indfaset i de to foregående år eller deromkring til andre europæiske lande.

Hvorfor dette initiativ:

I løbet af vores levetid kasserer hvert individ i gennemsnit 3,3 tons elektrisk affald. Vil vi passe på vores miljø, er vi nødt til at finde metoder til, hvordan vi kan blive mere bæredygtige.

Hvad gør Dyson for at opfylde dette?

Vores produkter kan indeholde farligt materiale, der kan have en negativ indvirkning på helbredet og miljøet, hvis de ikke bortskaffes på korrekt vis. Vi er som producent af elektroniske produkter forpligtet til at levere en forsvarlig nyttiggørelse af WEEE og er derfor også en del af REPIC (Recycling Electrical Producers Industry Consortium). REPIC hjælper os og andre større elektriske producenter med at indfri WEEE-målene. Hvis du køber en Dyson oprestående støvsuger eller cylinderstøvsuger direkte fra os, kan vi afhente din støvsuger og sørge for, at den genanvendes. Dyson er også medlem af Distribute Take-Back Scheme, hvor detailhandlere finansierer faciliteter til indsamling af elektrisk udstyr.

Hvad skal jeg gøre som forbruger?

Intet i øjeblikket. Men når tiden er inde til at udskifte dit gamle elektriske udstyr, bør du sørge for, at det indleveres til genbrug. Besøg www.recycle-more.co.uk for at finde din nærmeste DCF.

Symbolet med affaldsspand med kryds over

Symbolet med affaldsspand med kryds over

Elektrisk og elektronisk udstyr, der blev fremstillet efter 13. august 2005, skal bære dette som et synligt symbol på emballagen eller produktet. Bortskaf ikke produktet sammen med husholdningsaffald. Send enten produktet til reparation, så det kan bruges igen, eller aflevér produktet til din nærmeste genbrugsstation.

Batteriikon

REPIC eBatt Compliance Scheme

REPIC eBATT Compliance-ordningen er designet til at opfordre fabrikanter til at genanvende affaldsbatterier. Dyson er medlem af denne ordning med følgende registreringsnummer:

Batteriproducent Registreringsnummer

Dyson Limited - BPRN00316