Spring over navigation
Nu er dine brugerindstillinger gemt.
Du kan når som helst opdatere dine kontaktindstillinger under Keep in touch på din Your Dyson-konto. Hvis du har en Your Dyson-konto, kan du logge på nedenfor og få adgang til alle dine kontaktoplysninger (med telefonnummer, sms og e-mail).
Dyson purifier in house when cooking

Dårlig luft indendørs – et overset sundhedsproblem

Vi kaster lys over problematikken med dårlig luft og den tydelige sammenhæng mellem luftkvalitet i vores hjem og dårligt helbred.

 • Luften indenfor – to til fem gange højere niveau af luftforureninger

  Året 2020 medførte en del forandringer i forhold til, hvordan vi lever og tilbringer vores hverdag. Mange af os arbejder hjemmefra og bruger dermed mere tid i hjemmet end tidligere. Derudover lever vi i Norden, hvor et klima med koldere vintre ofte gør, at vi bruger en større del af året indenfor for at undgå kulden. Dette stiller en hel del krav til indemiljøet og luftkvaliteten.

  Vi vil sætte fokus på problemet med dårlig luft indendørs, og belyse hvad forureningskilderne kan være. Derudover forklarer vi også, hvordan du kan reducere dem i dit hjem.

  Seneste teknologi

  Dyson Purifier Hot+Cool™ Formaldehyde luftrenser/ventilator/varmeblæser

  3 i 1: Luftrenser, ventilator og varmeblæser. Renser luften i hele rummet.⁴ Varmer og køler.

  Nedbryder formaldehyd.¹ Opfanger gasser, forurenende stoffer og allergener. Registrerer og viser automatisk luftkvaliteten i realtid.

  Kan kobles til Dyson link-appen. Til større arealer.

  Indhold i kassen

  Se alle Skjul Klik for at få mere at vide
  • Filter

   360° glas HEPA+kulfilter til luftrenser

  • Fjernbetjening

   Buet og magnetiseret løsning, der bidrager til en pæn opbevaring oven på maskinen.

  5 690 kr
  Se mere

  Dyson Purifier Cool™ Formaldehyde™ luftrenser/ventilator

  2 i 1: Luftrenser og ventilator. Renser luften i hele rummet og afløler dig.

  Nedbryder formaldehyd. Opfanger gasser, forurenende stoffer og allergener. Registrerer og viser automatisk luftkvaliteten i realtid.

  Kan kobles til Dyson link-appen. Til større arealer.

  Indhold i kassen

  Se alle Skjul Klik for at få mere at vide

  Fjernbetjening

  Buet og magnetiseret løsning, der bidrager til en pæn opbevaring oven på maskinen.

  5 290 kr
  Se mere

  Derfor kan dårlig luft indendørs være skadeligt for helbredet

  At forurenet luft udendørs har negativ indvirkning på helbredet ved du sikkert allerede. Men præcis det samme gælder også for luften indendørs. Når du indånder partikler, så fordeles de i kroppen og kan påvirke vejrtrækningsorganerne men også andre af kroppens organer. Dårlig luft indendørs kan speciel have negative helbredseffekter for særlige grupper som børn, ældre, astmatikere og personer med hjertekarsygdomme.

  Vi tilbringer cirka 90 % af vores dagligdag indenfor og måske endnu mere, når det er vinter her i Norden. En tidligere undersøgelse har vist, at skadelig luftforurening findes i højere koncentrationer indendørs end udendørs og at luften på en gennemsnitligt trafikeret gade kan være renere, end den vi indånder derhjemme. Derfor er det ingen overraskelse, at luften indendørs også kan have negativ indvirkning på helbredet.

  Læs mere

  Dyson luftrenser

  8 partikler og gasser som bidrager til dårlig luft indendørs

  Indendørs luftforureninger kommer fra flere forskellige kilder og aktiviteter, som du udfører. Frem for alt drejer det sig om to forskellige kategorier af forureninger. Det drejer sig om partikler og flygtige organiske forbindelser (VOC) og gasser. Madlavning, rengøring, maling og renovering af hjemmet er bare nogle af de tilfælde, hvor niveauerne af luftforureninger indendørs forhøjes.

  Så hvad er det for nogle farlige partikler og gasser, vi udsættes for indendørs? Her er otte almindelige årsager til dårlig luft i hjemmet.

  1. Ultrafine partikler og virus.
  2. Industrielle udledninger.
  3. Bakterier og skimmel.
  4. Pollen og allergener fra planter, blomster og pelsdyr.
  5. Formaldehyd fra væg-til-væg-tæpper, mindre tæpper og gulvbelægninger.
  6. Lugte fra husholdnings- eller madlavningsos.
  7. Benzen og flygtige organiske forbindelser (VOC) fra rengøringsprodukter og duftlys.
  8. Kvælstof fra gasovne og biludstødning.
  Dyson purifying fan

  Hvad kan du gøre for at forbedre luftkvaliteten derhjemme?

  Når du bruger meget tid hjemme, eksempelvis i det kolde vinterhalvår, er det ekstra vigtigt, at have tjek på luftkvaliteten derhjemme. Der kan tages flere forholdsregler for at holde niveauerne af luftforureninger i skak.

  ✓ Fjern årsagen til luftforureninger. Det er for eksempel bedre at bruge et elkomfur end et gaskomfur ud fra et luftkvalitetsperspektiv.

  ✓ Brug ikke for meget rengøringsmiddel. Når det er tid til at gøre rent, skal du bruge rengøringsprodukterne med omtanke.

  ✓ Tænk over hvor meget du tænder stearinlys, duftlys og røgelse - og ryg ikke indendørs!

  ✓ Brug emhætten, når du laver mad. Dette er meget vigtigt for at undgå at indånde farlig mados.

  ✓ Åben et vindue, hvis du ved, at du forårsager luftforureninger indendørs.

  ✓ Brug en luftrenser. Hvis du for eksempel bor tæt på en trafikeret vej, så hjælper det ofte ikke at ventilere ved at åbne et vindue. Invester i en luftrenser for automatisk at forbedre luftkvaliteten indenfor døgnet rundt.

  Hvorfor har du brug for en luftrenser?

  En måde at forbedre luften indenfor på er at investere i en luftrenser. Ved brug af en luftrenser får du automatisk en renere luft at indånde derhjemme, og den kan også hjælpe dig med at holde øje med niveauet af luftforureninger i dit hjem. Luftrensere som Dysons Pure Hot+Cool og Pure Humidify+Cool måler niveauerne i realtid, og du kan nemt overvåge dem med Dyson Link-appen. En 2-i-1 luftrenser og ventilator gør, at luften cirkulerer mere effektivt og at den renses i hele rummet.

  Hvordan fungerer en luftrenser?

  Vores luftrensere har et forseglet 360˚ filtreringssystem, som indfanger skadelige partikler og gasser i dit hjem, og som samtidig forhindrer, at de udledes i rummet igen. Systemet kombinerer to filtre: et aktivt kulfilter og et HEPA-filter. Det aktive kulfilter fjerner gasser og dårlig lugt, og HEPA-filtret opfanger op til 99,95 % af de ultrafine partikler, som er i luften i rummet.