Energieffektivitet
Hvis du ønsker at få en rigtig effektiv støvsuger, skal du kigge på andet og mere end energimærket.

Hvis du ønsker at få en rigtig effektiv støvsuger, skal du kigge på andet og mere end energimærket.

Vælg en støvsuger, der bevarer sin effektivitet.

1. Vælg en støvsuger, der bevarer sin effektivitet.

Energimærket angiver en støvsugers sugeevne, når den er tom for støv. Men de fleste traditionelle støvsugere taber sugeevne, så snart de begynder at opsuge støv. Det betyder, at en støvsugers energiklasse muligvis ikke afspejler dens faktiske effektivitet – test udført af Dyson viser, at når en støvsuger ikke bevarer sin sugeevne, kan den støvopsamlingsevne, der er angivet på energimærket, falde med helt op til fem klasser ved brug derhjemme.

Vi arbejder for at skabe en bedre mærkningsordning

Vi arbejder for at skabe en bedre mærkningsordning

Dyson har indsendt en anmodning om domstolskontrol af energimærket ved Retten i EU. For at energimærket kan være en reel hjælp for kunderne, anbefaler vi, at mærkningsordningen tager hensyn til en støvsugers effektivitet, når den testes med støv i posen/beholderen. På den måde får forbrugeren et reelt billede af støvsugerens effektivitet ved brug i hjemmet, og ikke blot på butikshylden.

Energieffektivitet er vigtigt – men besparelsen i kroner og øre er begrænset...

2. Energieffektivitet er vigtigt – men besparelsen i kroner og øre er begrænset...

Hvis du vælger en støvsuger i energiklasse A i stedet for en i energiklasse G, tror du måske, at driftsomkostningerne er meget lavere. Men faktum er, at forskellen på elregningen kan være så lille som 37.06 kr. pr. år (185.30 kr. på fem år) – så derfor gør det muligvis ikke den store forskel for din tegnebog, om du vælger modellen med den bedste energiklasse.

...får at opnå ægte besparelser, skal du slipper af med de skjulte omkostninger.

...får at opnå ægte besparelser, skal du slipper af med de skjulte omkostninger.

Nogle støvsugere bruger engangsposer og filtre til at opsamle støv. Den udgift, der er til regelmæssig udskiftning af poser og filtre, kan være på helt op til 2.453 kr. i en støvsugers femårige levetid.

På de fem år sparer man måske omkring 185.30 kr. ved at bruge en støvsuger i energiklasse A. Men det er muligt at spare næsten det tidobbelte ved at vælge en støvsuger uden skjulte omkostninger til forbrugsvarer.

Tænk på, hvad det betyder for miljøet i et større perspektiv.

3. Tænk på, hvad det betyder for miljøet i et større perspektiv.

Støvsugere, som kræver forbrugsvarer, producerer affald, der ikke kan genbruges. Alene i Europa ender 126 millioner støvsugerposer og filtre hvert år på lossepladsen eller forbrændingsanlægget. Energimærket tager ikke hensyn til denne miljøpåvirkning.

Alle Dysons støvsugere er konstrueret, så de er så effektive som muligt.

Alle Dysons støvsugere er konstrueret, så de er så effektive som muligt.

Alle Dysons støvsugere bevarer effektiviteten ved brug i hjemmet og taber ikke sugeevne. Og da brug af Dysons støvsugere ikke er forbundet med ekstraomkostninger til eller affald fra forbrugsvarer, er de effektive på en måde, som energimærket ikke tager højde for.

Se udvalget
Vi står i spidsen for kampagnen for effektive motorer.

Vi står i spidsen for kampagnen for effektive motorer.

Dyson har aldrig produceret en støvsuger med en motor, hvis effekt er højere end 1.600 W. Vi har arbejdet for at få indført en wattbegrænsning for støvsugermotorer, og vi er meget glade for, at der med energimærket indføres en maksimal indgangseffekt for nye støvsugere, som betyder, at motorerne højst må have en effekt på 1.600 W med det formål at reducere deres elforbrug.

Dyson fremstiller støvsugere, der løser problemer – på en effektiv måde.

Toptrimmede støvsugere

Dyson fremstiller støvsugere, der løser problemer – på en effektiv måde. Vi udnytter hver eneste watt og hvert eneste gram materiale til fulde, hvilket betyder, at vi reducerer vores miljøpåvirkning. Vi har fjernet behovet for engangsprodukter såsom støvposer og filtre, og vi har konstrueret effektive digitale motorer, som driver vores lette, højeffektive ledningsfri støvsugere.