Om Dyson | Forskning, design og udvikling af produkter
James Dyson

"Ligesom alle andre bliver vi frustrerede af produkter, der ikke fungerer ordentligt. Vi er ingeniører, så vi gør noget ved sagen For os handler det om nyskabelse og forbedring."

En ny ide

En ny ide

"I 1978 blev James Dyson frustreret over, at hans støvsuger sugede mindre og mindre. Da han skilte den ad, fandt han ud af, at posen var stoppet til med støv, så støvsugeren tabte sugestyrke. Han havde for nylig udviklet et industrielt cyklontårn, der fjernede malingpartikler fra luften vha. centrifugalkraft, for den fabrik, hvor han arbejdede. Men ville det samme princip fungere i en støvsuger?

Han gik i gang. Fem år og 5.127 prototyper senere havde han opfundet verdens første poseløse støvsuger."

G-force

G-Force

James Dysons støvsuger blev først solgt i Japan – hjemstedet for højteknologiske produkter. Støvsugeren, der blev kaldt "G-Force", imponerede japanerne med sin effektivitet, og den blev hurtigt et statussymbol til en pris på 2.000 dollars pr. stk. I 1991 vandt den også International Design Fair-prisen i Japan.

DC01 stofsugere

DC01

Med sine royalties fra salget af G-Force kunne James Dyson starte sin egen virksomhed Dyson Ltd. I 1993 åbnede han eget forskningscenter og egen fabrik i Cotswolds i England og begyndte at fremstille en ny støvsuger – en støvsuger, der kunne opfange endnu mindre støvpartikler. Den blev kaldt DC01 (DC stod for "Dual Cyclone" – dobbeltcyklon), og det var den første støvsuger i verden, hvor sugestyrken aldrig faldt.

Dyson i dag

Dyson i dag

I dag sælges Dysons produkter i 65 lande. Dyson er vokset fra én mand med én ide til en verdensomspændende teknologivirksomhed med over 1.000 ingeniører. Men den står ikke stille. I hjertet af virksomheden befinder der sig et konstant voksende team af ingeniører og forskere. Flere ideer. Flere opfindelser.

Dysons ingeniører

Dysons ingeniører

Dysons ingeniører og forskere i England, Singapore og Malaysia arbejder konstant med at opfinde og forbedre Dysons produkter. De kommer fra en lang række fagområder: væskedynamik, robotteknologi, akustik, elektronik og mikrobiologi for blot at nævne nogle få. Hver eneste er ekspert inden for sit område. Gennem samarbejde sikrer de, at Dysons produkter overgår alle andre, og at de konstrueres til at holde.

Dyson på verdensplan

Dyson på verdensplan

Dyson har teams overalt i verden lige fra Malmesbury til Malaysia og Chicago til Singapore. Alle spiller en vigtig rolle for virksomhedens succes. Som det nyeste har Dyson investeret i et anlæg til produktion af specialfremstillede motorer i Singapore. Anlæggets eneste formål er præcisionsfremstilling af hver eneste Dyson digitalmotor – nøgleteknologien i de nyeste Dyson støvsugere.

Forskning, design og udvikling

Forskning, design og udvikling

Al indledende forskning, design og udvikling foregår i Dysons hovedsæde i Malmesbury, England. Det er her, James Dyson og hans ingeniører hver dag arbejder hårdt for at finde nye metoder, der kan få tingene til at fungere bedre.

Udviklingen af prototyper

Perfektion. Forbedring. Perfektion. Forbedring.

Dysons ingeniører og forskere arbejder konstant med at forbedre deres ideer. I dag er udviklingen af prototyper hurtigere og mere avanceret, men ingen springer over, hvor gærdet er lavest. Snarere tværtimod. Det betyder, at Dysons ingeniører bruger endnu mere tid på at udvikle prototyper for at opnå perfektion.

Dysons produkter

Materialevidenskab

Dysons produkter har strukturel integritet. De er robuste, og de er lette. Takket være deres viden om geometri og banebrydende materialer kan Dysons ingeniører opnå mere med mindre. Mindre materiale, mindre vægt, mindre spild.

James Dyson Foundation

Udvikling af fremtiden – James Dyson Foundation

Ingeniører er verdens problemløsere. Og vi har brug for flere af dem. Det er grunden til, at James Dyson er så engageret i at opmuntre flere unge mennesker til at uddanne sig inden for videnskab, teknologi og teknik. James Dyson Foundation er en velgørenhedsorganisation, der støtter elever, studerende og lærere via stipendier, uddannelsesprogrammer og undervisningsmateriale.

James Dyson Award

The James Dyson Award

"James Dyson Award er en international designpris. Formålet et at inspirere den næste generation af designingeniører ved at hylde deres arbejde og give dem en global platform.

Prisen uddeles af James Dyson Foundation som en del af fondens mission om at opmuntre unge mennesker til at beskæftige sig med design, udnytte deres fulde potentiale og uddanne sig til ingeniør."